Je hoeft alleen maar aanwezig te zijn


Mediteren in Abcoude

Op woensdag avond komt Zengroep Abcoude bij elkaar in 't Hoogt om te mediteren. Sinds 2007 vormen we een groep die samen in stilte zit.

Je bent van harte welkom om uit te proberen of je wilt aansluiten bij de groep. Je kan vrijblijvend een paar keer meedoen en dan besluiten of deze vorm van mediteren bij je past.

ik adem in en kom tot rust
ik adem uit en glimlach
thuisgekomen in het nu
wordt dit moment een wonder
Thich Nhat Hanh


Op woensdag 10 januari 2024 start het nieuwe seizoen.

Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom!

Voor meer informatie of aanmelden, stuur een mailtje naar mariasteenman@gmail.com of bel 0638377116. 

Of maak gebruik van het contactformulier.

plaats:     gebouw 't Hoogt naast de Dorpskerk, Kerkplein 32 in Abcoude

tijdstip:   woensdagavond van 8 uur tot half 10 

kosten:    € 210,- voor 21 bijeenkomsten

 data:         10 januari - 26 juni 2024

bank:        NL85 TRIO 0254 672 590 
                   M J Steenman 
ovv Zen voorjaar 2024


Het is ook mogelijk om op de woensdagavond thuis te mediteren via Teams. De bijdrage dit seizoen is € 105. laat me weten of je mee wilt doen, dan ontvang je een link.

Een andere mogelijkheid is een individuele zencursus overdag  van 4 of 6 keer op Ereprijs 25 in Abcoude. Daarna kan je eventueel aansluiten bij de zengroep.

Extra Zen activiteiten

In het voorjaar en het najaar zijn er af en toe stille zendagen waarop we wandelen en mediteren. Hier kan je je voor opgeven via het contactformulier. We spreken af op Ereprijs 25 te Abcoude. Kosten zijn €20. Tijdstip: 9.30 - 15 uur. 

In Bloemendaal, Dennenweg 17 aan de rand van het bos is af en toe een stille dag in het weekend van 10.15 tot ongeveer 16.30 uur. We zitten in stilte, kopje thee, Zenpraatje, persoonlijk onderhoud, wandelen. De kosten zijn €30.


Heling via Emotional Freedom Techniques

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in een helende vorm van meditatie. Ik volgde een opleiding tot EFT-behandelaar. Emotional Freedom Techniques is een methode waarbij je stress kan verminderen en oude pijn kan helen. Ga voor meer informatie of om een afspraak te maken naar  Heling EFT.