Buigen als een riethalm in de wind is ware sterkte

 

Mediteren in Abcoude

 

Op woensdag avond komt Zengroep Abcoude bijelkaar in het Hoogt om te mediteren. Sinds 2007 vormen we een groep die samen in stilte zit.

Je bent van harte welkom om uit te proberen of je wilt aansluiten bij de groep.
Je kan vrijblijvend een paar keer meedoen en dan besluiten of deze vorm bij je past.

Op 2 september 2020 starten we weer. Ook later in het seizoen is het mogelijk om je aan te melden. Voor meer informatie of aanmelden kan je een mailtje sturen naar mariasteenman@gmail.com of bel 0294 266944 of 0638377116.
Of maak gebruik van het contactformulier.

plaats:     Het Hoogt Abcoude naast de Dorpskerk, Kerkplein 32

tijdstip:   woensdagavond van 8 uur tot half 10 s'avonds

kosten:    €100 voor 13 bijeenkomsten

 data:        2 september - 16 december 2020

bank:        NL85 TRIO 0254 672 590 tnv M J Steenman ovv Zen najaar 2020

Zazen betekent mediteren in stilte. Elke laatste woensdag van de maand is er geen zazen-bijeenkomst. Het Hoogt wordt dan gebruikt door een andere organisatie. Af en toe kunnen we dan buiten in stilte wandelen of mediteren.

In december sluiten we het seizoen meestal af met een wandeling in stilte door het Gein. Daarna gaan we naar de kroeg om samen wat te kletsen en te drinken. 

Voor de zomer sluiten we het seizoen af op een gezellige manier, waarbij we elkaar zien en spreken op een informele manier tijdens een gezamenlijk maaltijd bij een van de deelnemers thuis.


Extra Zen activiteiten

In het voorjaar en het najaar is er een stille Zenzondag, waarop we wandelen en mediteren. Hier kan je je voor opgeven via het contactformulier. We spreken af op Ereprijs 25 te Abcoude. Kosten zijn €15. Tijdstip: 9 - 15 uur. Datum najaar is 4 oktober.

Voor de liefhebbers is er in de lente in Abcoude een vroege wandeling in stilte van ongeveer 10 km.

Bij Zen Bloemendaal, waar ik samen met Zenleraar i.o. Pieter Verduin een Zengroep begeleid, is een Zenzondag op 22 november van 10.15 tot ongeveer 16.30, we zitten in stilte, kopje thee, Zenpraatje, persoonlijk onderhoud, wandelen. De kosten zijn €25.


Heling via Emotional Freedom Techniques

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in een helende vorm van meditatie. Ik volgde een opleiding tot EFT-behandelaar. Emotional Freedom Techniques is een methode waarbij je stress kan verminderen en oude pijn kan helen. Ga voor meer informatie of om een afspraak te maken naar  Heling EFT.